26 Ocak 2016 Salı

Hai to Gensou no Grimgar Yorumu








             
Konu

Neden buradayız? Neden bunu yapıyoruz?

Haruhiro daha ne olduğunu anlamadan, etrafı karanlık tarafından sarılmıştı. Neden oradaydı? Orası nereydi? Bunu şu anda bile bilmiyor. Etrafındaki insanlarda kendi gibiydi, kimse isminden başka bir şeyi hatırlamıyordu. Ve karanlıktan çıktıklarında, önlerinde onları bekleyen dünya bir video oyunundan çıkmış gibi görünüyordu.

Hayatta kalmak için, diğerleriyle grup kurmuş, dövüş teknikleri öğrenmiş, ve ihtiyat güçlerinin bir askeri olarak, Grimgar dünyasına ilk adımlarını atmıştır. Onu, orada bekleyen şeyin ne olduğunu bilmemektedir...

Animesinin yeni bölümünü bekleyemeyip mangasına koştuğum, o da yetmeyip light noveline uçtuğum mükemmel seri ♥ Hem psikolojik olarak hem de fiziksel güç olarak yavaş yavaş güçlenen karakterlerden oluşuyor. Light novelinde Volume 3'e gelmeme rağmen ana karakter Haruhiro daha yeni yeni düzeliyor. Fakat bir bakımdan orijinalliğini veren de bu özelliği bence. Öyle ani power uplar yok, romantiklik yok. Karakterlerin yaptıklarının aynısını kendinizin de yapabileceğinizi anlıyorsunuz. SAO'daki gibi aniden canavar kesmeye başlayıp en güçlü karakter olmuyor Haru. İlk baştaki tedirginliği olmasa bile hala yeni canavarların alanına gittiğinde korkmuş oluyor.
Bilinen MMORPG şeyleri var seride. Karakter tanıtımı olarak;
Ana karakterimiz Haruhiro bir 'hırsız'. Rakibini arkadan öldüren, savaşlarda teke tekten çok diğerlerine yardım eden birisidir.

Konuşkan, narsist, sapık Ranta savaşçı olacağım diyip 'dehşet şövalyesi' olan garip birisidir. Savaşçı kadar olmasa bile takımın ikinci tankıdır. Teke tek dövüşmeye ısrarcı olduğundan en çok gelişen odur zannımca. Haruhiro ile aşırı atışırlar. Volume 2 onun üzerinedir. Ve kesinlikle Volume 2 ile Ranta hayranlığınız başlar. Tabi şu utanmazlığı ve narsistliği hala sevilemedi.

Takımın az konuşan, safımsı karakteri Mogzo 'Savaşçı'dır. Güçlü olmasına rağmen kendine güveni yok gibi görünür. Volume 3 onun üzerinedir. İngilizce çeviri tamamlanmadığı için onun hakkında pek bir bilgim yok. 180 santimden uzundur. Bu aralar ramen dükkanı açacağını söyler. Lakin kimse geçmişi hatırlamadığı için ramenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyor. İyi şanslar Mogzo!
Utangaç (cidden aşırı utangaç) Shihoru bir 'büyücü'dür. Malum olay olana kadar Manato'ya aşkını bayağı belli ediyordu. Hala onu seviyor gibi görünüyor. Savaşlarda takım arkadaşlarını kara büyüsü ile destekler.

Cidden saf ve göğüssüz Yume 'avcı'dır. Ranta ile en çok kavga edenlerdendir. Shihoru'da olup kendinde olmayan göğüsleri konusunda özellikle :l Oku ve kikrisi ile savaşır. Genellikle Haru ile bir canavara dalar.

Bir şey saklıyormuş gibi görünen akıllı eski takım lideri Manato 'rahip'ti. Takımdaki en küçük bir yarayı bile iyileştirir. *Sanırım animenin 3. bölümü bugün geldi ve malum olayı verdi. İzlemeden şimdi yazacağım olayı okumayın. Spoi verir.* Ölümüne yol açan şey de büyüsünün kalmayıp kendini iyileştirememesidir. Onun yerine Haru takım lideri olmuştur. İntikamlarını biraz güçlendikten sonra almışlardır.

Sessiz, akıllı ve diğerlerinden daha önce Grimgar'a gelen Mary Manato'nun yerini alan 'rahip'tir. Manato'dan daha akıllı olduğu kesindir. Savaşlarda takımın tankı Mogzo'ya odaklanır. Güzel kızdır. Aslında takımdaki tüm kızlar çok güzeldir ♥

Aşırı güçlü Renji takımdan değildir. Haru ve takımı Grimgar'a ilk 
geldiklerinde yanlarında Renji de vardı. Güçlü gözükenleri toplayıp kendi takımını kurdu. Ve şu an cidden Haru'nun takımının 100 katı daha güçlüler. Küçük bir şeymiş gibi etrada altın para saçıyor..

Son olarak Souma gelmiş geçmiş en iyi 'savaşçı'dır. Bu aralar bir klan kurup Ölüm Lordu'na karşı savaşmak istemektedir. Fakat asıl amacı ölen eski takım arkadaşını hayata döndürmektir. Haruhiro ile yolları kesişecek ama nasıl olacak bakalım..

Karakterleri anlatırken konuyu da anlattım. O yüzden böyle bırakayım ben. Resimlerle de olayları ve karakterleri hayal etmeniz daha kolay olur. Hepinize bu mükemmel seriyi öneririm. Ne yazık ki şimdilik romanın Türkçe çevirisi yok fakat anime çok hızlı ilerliyor, yetişecek gibi. İngilizcesi yeterli olanlar muhakkak okumalı.
Puanlamayı hem anime, hem light novel üzerinden yapıyorum:

Konu - 10
Çizimler & Cümleler - 9
Karakterler - 8
Seslendirmeler & Akıcılık - 7 
Opening & Ending & OST - 8
Ortalama - 9

1 yorum:

  1. animenin 12. bölümünü bitirmiş olarak şimdi yeniden içimde yeniden alevlenen istekle tekrardan Grimgar'a dönüyprum. Yazı için ayrıyeten arigato gozaimas

    YanıtlaSil